27-04-2018

Eerste marathon Oldebroek.

Traditioneel begint het marathon seizoen op Koningsdag in Oldebroek. De dag die voor VV speedskating met grote letters in de agenda stond. Aleid Klompmaker was helaas geblesseerd, maar de rest van het team stond gebrand aan de start.

Een onrustige wedstrijd op het zware parcours daar in Oldebroek. Vele aanvallen, met constant iemand in de kleuren van Warx personeelsdiensten van voren. En alle leden van het team deden goed mee voorin de wedstrijd. Ook Werner Vos en Kevin Spronk die dit jaar voor het eerst tussen de grote mannen mee moeten, handhaafden zich goed voorin het peloton.

Uiteindelijk ontsnappen er vier mannen. Met daarbij namens Warx Gerwin Smit, die ook vorig jaar al op het podium stond in Oldebroek. De vier krijgen de ruimte van het peloton maar toch is de samenwerking niet optimaal. En dus besluiten zowel Kevin van Der Horst als Remon Vos ombeurten om de sprong te wagen naar de leiders, en zo een extra mannetje in de kopgroep te hebben. Dat mislukt helaas en de 4 koplopers pakken een ronde voorsprong. Met dat Gerwin aansluit in het peloton word hij meteen gesteund door de rest van het team en word de koers gecontroleerd, ook door Ian van Zuthpen die terug is na ziekte.

Het peloton sprint enkele rondes eerder af, waarin de mannen zich netjes bij de eersten plaatsen en de kopgroep rijd door. Uiteindelijk gaan de vier het in een sprint beslissen. Onder hoge snelheden komen ze de laatste bocht uit, en is het Crispijn Ariëns die de koers wint, met kort daarachter Gerwin Smit die heel knap tweede word. Het eerste podium van het seizoen is dus binnen.

Het team heeft inmiddels de eerste koers geëvalueerd, en maakt zich op voor de tweede cup wedstrijd in Steenwijk aanstaande woensdag. Dat beloofd een cowboy koers te worden aangezien de gehele wereldtop aan de start zal verschijnen! 19.30 zal het startschot klinken!